Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


•Receptek•

 Ínycsiklandó receptek

 

Ősz van, hideg, esős...hamarosan itt a tél is...mire vágyik jobban az ember,mint egy finom, ropogós, meleg fahéjas tallérrnagyi konyhájából? Segítségünkre a www.sutigyar.hu-t hívtuk :)

Fahéjas zabpelyhes tallér recept 

 

 

 

Hozzávalók : 

15 dkg zabpehely (vagy zabpehely alapú müzli)

  • 15 dkg puha Rama
    10 dkg cukor
    10 dkg finomliszt
    1 tojás
    1/2 teáskanál őrölt fahéj
    1/2 teáskanál szódabikarbóna
    1 csipet só
    10 dkg tejcsokoládé, kockákra vágva

  • Eszközigény

    1 keverőtál, sütőpapír, robotgép, fakanál

  •  
  •  
  •  
  •  
  • Elkészítés

     

    1.Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
    A margarint robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást.A margarint robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást.
    2.A margarint robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást.
    Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze.
    3.Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze.
    Egy fakanállal dolgozzuk össze a két tál tartalmát.
    4.Egy fakanállal dolgozzuk össze a két tál tartalmát.
    Sütőpapírra egy kanál segítségével egymástól kb. 4 centire pottyantsunk kis gombócokat és süssük kb. 15 percet. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak, és ropogósak lesznek.
    5.Sütőpapírra egy kanál segítségével egymástól kb. 4 centire pottyantsunk kis gombócokat és süssük kb. 15 percet. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak, és ropogósak lesznek.
     
    A ti segítségetekkel is mehet! ;)
     

    Jó étvágyat! 

     

     

     

     

     

     

     

    BÚ!

    Nyugi! Csak én vagyok! Jön a Halloween! És ebben a horror szerű sütik is szerepet játszanak! Nézzünk is meg egyet-kettőt. HAMM 

     

    Boszorkányujjak ( juj )

     

     

     

     

    Hozzávalók / 8 adag

     

     

     

     

     

     

    Elkészítés : 

    1. A lisztet, a vajat, a darált mandulát, a cukrot, és a tojásokat összegyúrjuk.
    2. A tésztából ujjnyi vastag, kb. 10 centis rudakat sodrunk.
    3. A rudak közepére bütyköket formázunk, ujj formájúra alakítjuk, és késsel barázdákat húzunk rájuk. Az ujjak végére egész mandulaszeleteket nyomkodunk.
    4. Az ujjakat előmelegített sütőben megsütjük.
    5. A mandulaszemeket sütés után olvasztott csokival lekenjük.
    • sütési hőfok: 180°C
    • sütési mód: hőlégkeveréses
    • költség: 600 Ft

     

    boszorkany-ujjak-floratol.jpg

     Jó étvágyat! 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Halloweeni SÜTŐTÖK Muffin 

     

     

     

    Hozzávalók

     

     

     

    • 200 g nyers, finomra reszelt sütőtök
      0.5 db citrom leve
      2 db tojás
      25 g folyósra melegített méz
      80 ml olaj
      50 ml tej
      150 g natúr joghurt
      250 g liszt
      7 g sütőpor
      3 g őrölt fahéj
      3 g őrölt szerecsendió
      1 csipet só

    •  

    •  

    • A Halloween díszítéshez

      2 db tojásfehérje
      350 g porcukor
      kevés olvatszott csokoládé, vagy egész szegfűszeg

    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    • Elkészítés

       

       

       

      1.A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 12 db-os muffin tepsit kipapírozva. A reszelt sütőtököt egy fazékba tesszük, rányomjuk a citromlevet, és lefedve a legkisebb lángon pároljuk 10 percig. Közben néha kevergessük hogy le ne égjen.
      2.Egy tálba beletesszük az olajat, a tojást, a mézet, a joghurtot és a tejet. Ehhez végül hozzáadjuk a párolt sütőtököt, és az egészet összeturmixoljuk botmixerrel.
      3.Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport, és a fűszereket. A lisztes keveréket hozzákeverjük egy fakanállal a sütőtökös alaphoz, majd az így kapott masszát a muffin formákba töltjük.
      4.Kb 20-25 perc alatt süssük készre a muffinokat az előmelegített, 180 C-os sütőben.
      5.Haloween díszítés: a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Papírzsákkal feldíszítjük a muffinokat, majd csokoládéval, vagy szegfűszeggel befejezzük a muffinok szemeit.
       
       
       
      • nehézség:normál
      • sütési hőfok:180 ℃
      • sütési idő:20-25 perc

       

      1257269471-de35_161x118.jpg

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

      Jön a TÉL!wink

      És jönnek a finomabbnál finomabb sütik is! Bejglik, diós patkók és még sok sok más :)

      Nos hát jó étvágyat! 

       

      Hozzávalók

      • A tésztához

        60 dkg liszt
        25 dkg Rama 
        3 dkg élesztő
        csipet só
        1 púpozott evőkanál porcukor
        kevés tej

      • A töltelékhez

        15 dkg darált dió
        30 dkg porcukor
        1-2 dl fehérbor

      • A forgatáshoz

        15 dkg porcukor
        2 csomag vaníliás cukor


      Elkészítés

       

      1.A tészta hozzávalóit előkészítjük egy tálba. Az élesztőt hidegen apróra morzsolva adjuk a keverékhez. Annyi tejet adunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Apró gombócokat formázunk belőle, oválisra sodorjuk, megtöltjük töltelékkel és felcsavarjuk.
      2.A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral és annyi borral, hogy kenhető legyen, de ne lágy, mert akkor a kiflik szétrepedhetnek.
      3.Tepsibe téve kifli alakúra formázzuk őket, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 10-15 perc alatt világosra sütjük.
      4.A sütőből kivéve még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
       
      oio.jpg

       

       

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Canadian Healthcare Mall Lesprus

Lesprus,2019.09.05 01:10

Viagra Generika Sicher Und Schnell Priligy Mercadolibre Venezuela Viagra Fa Effetto <a href=http://addrall.com>natural alternative to orlistat</a> Cialis Soft Tabs Preis